Et bittelite julebryllup på Gjøviks tak


Den 19. desember var det duket for 8 gjester i et lite og intimt mikrobryllupKastad Gård, som ligger på Bråstadhøyden noen få km like nord for Gjøvik sentrum. Ute var de vakre, hvite rimfrosne omgivelsene fra de kalde dagene før i ferd med å gi etter for plussgradene som hadde sneket seg på i løpet av natten. Jeg møtte brudeparet i timene rett før vielsen for å ta litt parbilder oppe på gården før gjestene ankom og vielsen skulle ta til. Heldigvis så det ut til at det vinterlige preget ikke helt hadde sluppet taket riktig enda der oppe på Gjøviks tak, slik at vi kunne få festet litt vinterlig romantikk på minnebrikka.


Jeg kom til et hus der vertskapet var i full sving med forberedelsene til kveldens festmiddag. Det luktet nydelig av fransk-norske godsaker! I den lune finstuen hadde vertinne Eva Braastad pyntet det store langbordet på sitt sedvanlig smakfulle vis, og det var en god og luftig meter mellom kuvertene uten at inntrykket ble kaldt og upersonlig. Det knitret i peisen og gårdskatta malte av velvære idet jeg fikk med meg brudeparet ut for å ta noen bilder på tunet.


Fotooppdraget mitt var ferdig etter at parbildene var tatt, men jeg kan tenke meg at dette ble en utrolig koselig bryllupsfest for brudeparet med noen få av sine nære og kjære.

Duket til 8 gjester på Kastad Gård - Selskapslokaler i Gjøvik

Kastad Gård